Press

DICKENSOV LONDON BIT ĆE DOMAĆIN SVJETSKE PREMIJERE BOŽIĆNE PRIČE

14.09.2009.

Tradicionalna londonska proslava Božića ove će godine biti začinjena Disneyevom čarolijom, a donijet će je Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright Penn, Bob Hoskins i dobitnik Oscara Robert Zemerick koji će 3. studenog prisustvovati svjetskoj premijeri filma Božićna priča (Disney's Christmas Carol). Tu je vijest jučer objavio gradonačelnik Londona Boris Johnson prilikom službenog posjeta New Yorku.

Svjetska premijera ove fantasy avanture održat će se na trgu Leicester, a film će se istodobno prikazivati u tri kina, što će biti najveća 3D premijera dosad. Premijera će biti u znaku Great Ormond Street Hospital for Chlidren, dječje bolnice koju je osnovao Dickens, a The World Disney Company tom će prilikom donirati značajna sredstva.

"U Dickensovom duhu, spojit ćemo razne blagdanske tradicije u najveću proslavu dosada", napominje Dick Cook, predsjednik Walt Disney Studiosa, i nastavlja: "Očekujemo rekordan broj posjetitelja na otvorenju blagdanske sezone. Želimo predstaviti film i proslaviti pisca koji je 1843. svojom knjigom Božićna priča promijenio poimanje tog blagdana."


FILM POČINJE IGRATI U HRVATSKIM KINIMA 26. STUDENOG.

 

DICKENSOV LONDON BIT ĆE DOMAĆIN SVJETSKE PREMIJERE BOŽIĆNE PRIČE